Natti natt

Skulle kunna somna stående... härligt att vara så trött när man ligger i sängen och vet att man när som kan få sova.
Igår hade jag min lediga dag, och såklart gick den snabbare förbi än väntat.. Men jag hann med att umgås med Farmor några timmar, träna, och hjälpa JR och packa inför flytten.... Jag stod iof mest och dirigera och Johanna lulla runt med sina soppsäckar i lugn takt. Vi gjorde mat och åt ost & kex, kl 22 sa vi godnatt och somna.
Nu har jag jobbat klart mitt 12 timmars pass på träningsboendet, det är ett psykiskt tufft jobb.
Hela tiden en balansgång... att vara privat men inte personlig, eller tvärtom det är svårt. Att läsa av och studera minsta rörelse han gör.. att behöva tänka på varenda rörelse jag själv gör, att hela tiden tänka på vad jag säger och HUR jag säger det. Det är skit spännande men otroligt tålamods krävande.
Gonatt och sovgott

titel:Hamnarbetare, 900 gubbe.

Jag har blivit bönhörd=)) På måndag börjar jag i Oxelösunds hamn... I en grupp intervju med ett gäng grabbar/karlar så valde dom mig.
Under intervjun gick dom laget runt och fråga om tidigare erfarenheter, alla hade tidigare någon vana som truck och kranförare, jag suckade tyst för mig själv och hoppades på att dom skulle hoppa över mig om jag såg ut att vara fullt upptagen med att titta intresserat på dom stora kranarna genom fönstret, men nej... Jag berättade att jag är bra på att köra traktor och en hejjare på att köra bil.
Vid flera tillfällen kom dom att prata om att det är ett fysiskt tufft arbete, eftersom jag kände mig i ett smått underläge vad gällande styrka flikade jag vid två tillfällen in att det mesta är nog teknik. Det kanske va det dom föll för... mina pedagogiska och tekniska uttalanden.
Det känns tråkigt att behöva gå ifrån Kvantum, dom har varit väldigt tillmötesgående och vänliga mot mig, speciellt vad det gäller att anpassa tiderna efter dagis och barnhelger... men jag ska gå kvar som timmanställd och det är jag jätte tacksam för.
Vilken vecka säger jag bara... jag har inte ens hunnit gått med soporna och klockan har ringt 05.00 varje morgon... det är iof kul att jobba och jag har ju lite att ta igen efter en mån i träda...  På lör blir det 12 timmar på träningsboendet och sön kör jag 14-22.30 Kvantum..
Men imorgon ska jag hjälpa Johanna packa och jag ska ta med lite ost&kex och en flaska vin så det blir en lugn och mysig em.
Kramar
Puss

up & go

längtar med spänning tills imorgon.... dommen kommer. Mmm nu är jag lite kryptisk precis som det ska vara på en blogg för att försöka behålla läsarna.
Jag ska be en extra bön ikväll, om ni får en sekund över så säg:
"Gud, ge mig sinnes ro, att acceptera det jag inte kan förändra.
Mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden" tack.

-25 GRADER!!!

Minus 25 grader!!!!!!
Ska lämna barn på dagis, gå ner till vattenfall, hämta papper upp på stan igen och sen på anställnings intervju i oxelösund.... SWEET.
Känner mig som en stor klädhög som ska ut och vandra...  kunnde det inte vara lite kallare???
En bil idag hade känts som en riktigt skön ide.
På med allt ni hittar och ha en bra dag.

Mening och relation

Mediet Benny Rosenqvist har skrivit boken Ljusfolket, och så här skriver han om att man ibland måste släppa vissa människor:

"För många är detta en förfärlig tanke. Vi tycker att det är hemskt att tappa bort människor i livet och gör nästan vad som helst för att lappa ihop trasiga relationer. Ibland håller vi fast vid personer vi innerst inne vet att vi borde släppa. Vi är sentimentala och rädd för att bli ensam.
Försök att känna efter  i ditt hjärta vad den här människan betyder för dig. Är det skuld eller längtan som håller dig kvar??  Är det längtan är det något att bygga vidare på, är det skuld ska du släppa det
Och det är faktiskt inte meningen att vi ska hålla ihop med alla livet ut. Människor kommer och går i ens liv, vissa har man bara en kort period och några stannar längre. Och förringa inte det kortspringande vännerna, ni har kunskaper ni ska ge varandra som inte behöver ta så lång tid. sedan kan och ska ni gå åt varsitt håll. Våga släppa taget!!!!
Verkliga vänner och kärlekar hittar tillbaka till varandra om det är meningen. Det andra ska men inte ha dåligt samvete för. Däremot ska man aldrig se tillbaka med bitterhet på gamla relationer. Man lär sig något av alla relationer och det är aldrig bortkastad tid. Det var helt enkelt meningen att du skulle ägna de åren åt den mannen/kvinnan och den relationen och det gäller bara att förstå vad det var du skulle lära dig av det. "

Jag tycker att det är så bra skrivet och det får mig att förstå alla korta intensiva relationer jag haft med vänner genom livet, ett exempel är en tjej jag blev jätte tajt med för en tid sedan, vi umgicks jämt och prata alltid i telefon. Vi gjorde mycket crazy stuff, och kom att stå varandra väldigt, väldigt nära på väldigt kort tid.
Men så plötsligt så gick vi bara åt varsitt håll... Nu i efterhand kan jag se varför vi gick skilda vägar och vad det var för mening med våran relation.
Ibland är människor bara medlare för att visa en annan människa... en som man aldrig annars skulle ha träffat om det inte vore för en gemensam bekant.
Undrar om det redan finns ett öde för oss alla???, och vi ska bara försöka hitta rätta vägen dit? som ett brädspel...
Ibland träffar man en människa som man direkt fattar tycke för, man kan direkt börja prata om allt möjligt och skratta åt samma saker, det känns som att man känt varandra hela livet... Vad är det för människor???
En teori om att det kan vara människor som vi känt i ett tidigare liv, haft nån form av relation till...
Jag är av den bestämda uppfattningen att allt sker av en anledning, inget lämnas åt slumpen. Det finns en mening med ALLT, hur orättvist det än kan kännas att förlora någon nära, någon dör och någon föds...
Men ödet för oss samman, är det meningen blir det så.
Kramar

hellre äta gröt tillsammans än....

Det doftar kanelbullar... mmm
Men sen skulle jag ge mig på att göra fläskfile och pasta i nån jävla sås gjort på visp grädde och smörstekta champinjoner...
När jag dekorerat maten på tallriken och hällt upp ett glas med cider, för att sedan slå mig ner framför melodifestivalen ville jag bara kasta ut hela skiten genom fönstret... det smaka nästan ingenting, det hade tagit mig en slitsam timme att göra och varför i hela världen ska jag äta sån mat ensam för????
Jag tog ett par tuggor, kasta skiten i slasken och gick ut och tog en cigg.


sweet as candy

När man sitter och läser tidningen en blåsig lördag morgon sätter man lätt kaffet i halsen....
Idag lever jag på ovissheten och det gör mig ingenting för jag är söt som socker.
Nu ska vi baka bullar=)))))))))))

FFF Full fart fredag

frukost....tvätta...pulsa 40 min i snö....svettas... jobba...träffa Jimi...hämta barnen... handla...äta MAX....eve och Ikk kommer...skratta...kaffe...OS.....se solsidan på tv4 play... släcka...sova..... det var fredagen.
Jag har alltid testiklarna ute säger jag och håller upp två fingrar i pannan.
Eve tittar utvecklingsstört på mig och säger- Det heter tentakler Jossi ffs!!!
Ibland går det för fort när jag pratar, därför bedja Henrik till mig innan jag skulle på intervju att inte prata så mycket och tänka efter före... det är en konst.
Gonatt

Sauna

Idag var det dags dagen D, min och Eves nya tradition, två gånger i månaden ska vi träffas för att ha en hälsokväll, spakväll, peelkväll vad vi nu väljer att kalla kvällen som går i fuktighetskrämens och morotsjuicens teken så innebär det att vi kan måla naglarna tillsammans och prata undertiden inpackningen sitter i håret och  bäst av allt umgås,prata och basta.... för det tar aldrig slut, vi har inte haft en tyst sekund sen 15.00. Eller jo när Eve duscha fick jag ett par väldigt betydelsefulla minuter för mig...
Tack oxå Z och vovvarna för erat väldigt trevliga besök=))) LOVE

Fucked Up Beyond All Recognition

Det är nånting som inte är som det ska!!
Vattenfalls kundservice ska lägga ner och 91 st blir arbetslösa eller får flytta med kontoret till Umeå....

Bla. min systeryster och svåger..... puss


Sen en tid tillbaka....

Sen en tid tillbaka har jag varit trött, Försökt att vara allt på samma gång.
Så mycket man kan göra och borde och vill, Mitt i allt så ska man räcka till. 
Sen en tid tillbaka har jag varit tom Och försökt att hitta spår som leder rätt. 
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan, 
Och mitt i allt så ska man vara sann...

....jag tröttnar aldrig....work work

Idag skolas jag in på träningsboendet, väldigt spännande. 7-22 Mån Tis och Ons...
Har fått träffa alla grabbar och snart är det dags att ta tag i eftermiddagens alla planeringar.
Gröt är det ända och det bästa, mumma.

jag bad ju om det...

Ja nu var det dags... jag har varit lila/grå i håret en dag  ett resultat efter ett misslyckat försök att tona hemma, så är jag nu nästan svart i barret efter ännu ett misslyckat besök på hår akuten...suck.
Jag ville ha förändring, tack nu fick jag det! men jag låter den demonen flytta ut och bestämmer mig för att gilla det.
Jag håller på att starta eget "AB mig själv & jag", jag tänker ha en ego vecka med massor jobb och träning.
Eve sov hos mig inatt, vi hade så mycket att prata om... hon får mig att se klart, att ändra invant tanke mönster...
Visste ni att vi tänker ca 65 000 tankar om dagen, 95% av dom tankarna är precis samma som vi tänkte igår.... det känns ju utvecklande!!


Badhuset när det är som mest...

Jag trodde att jag gjorde ett smart drag att åka till badhuset en mån fm.... men skolorna bara välde in och vattengympan blockerade varmbasängen till em.... leka gjorde vi i alla fall, mamma var flyt haj.

Dear diary....

Nu har jag ännu mer läsning, mina sex dagböcker är framgrävda... och min bokmärkssamling som ska bli decoupage på min gamla bricka. Roligast var att hitta ett brev jag skrev när jag gick i tredje klass, det löd som så:
Hej!
Eric får jag vara ihop med dig, snälla Eric.
hälsninar Jossi
Brevet var skrivet i skrivstil och ser ut att vara väldigt omsorgsfullt gjort...
Jag ler och tänker på dom kärleks brev jag fått... jag konstaterar att det var enklare när man liten, att fråga chans på en lapp med tydliga rutor att kryssa i är underskattat. Hade man tur behövde jag inte ens prata med personen i fråga;) Då visste man vad man var till varandra... Jag har faktiskt fortfarande en pojkvän som inte gjort slut med mig än...det måste ju oxå göras via brev.
När jag läser mina dagböcker ser jag att det är flera killnamn som dyker upp rätt tätt inpå varann... sidorna pryds med hjärtan och namn och klistermärken i glada färger, I LOVE ***** och nästa dag är det slut men det verkar inte sörjas så hårt som jag kunnat tro. Undrar om det kan vara så enkelt ... att det är för att vi har för mycket tankar i huvudet fullproppade med rätt och fel, dränkta i ansvar och jagade av stressen....
Jag tänker krypa ner i min säng och försöka att ta lärdom och minnas känslan av hur det var när jag var 9 år och hjärtat klappade i glad takt och bekymmer inte existerade, när vi var en familj och lek fyllde mina dagar...

lördag med finne i pannan

Mycket lek idag, och barnen somnar på tok för tidigt för att kalla det lördagsmys!!!
Stod inne i kön på Ica då Elias plötligt vänder sig till mig och utbrister högt och tydligt "Mamma har du ont i pannan av din finne??" .... herrn framför oss vände sig om och titta i min panna... ska man behöva sminka sig för att gå ut nu?
Pratade med mormor förut, blir glad av att höra en kvittra...
Jaha det blir väl slager ikväll då....!?? Inget jag egentligen tycker låter jätte roligt men det hör till lite...

Luften gör mig svag utan......

Första inskolningsdagen har gått över förväntan bra... men jag fattar inte hur jag ska få in alla nummerkoder i huvudet, runt 500 koder på a fyra siffror... jag har lärt mig att bananerna har 4711 och potatis 7433 och lösgodis 1364... men resten??? verkar vara riktigt roligt och skojfriskt gäng som jobbar... Uniformen var grå byxor med en röd tröja med texten PRAKTIKANT på båda sidor om mig... Det märkte jag inte förän det var dags att klä om å gå hem... inte undra på att folk komentera och kalla mig praktikant och log tålmodigt, jag tänkte hela tiden att syns det så jävla väl??!
Jag tog "genvägen" genom skogen hem... det tog 40 min men var klart värt det! älskar att gå i skogen och tänka som man bara kan när man har sin favvo musik i öronen och bara sig själv på en stig...

Blondin vs Brunett

-Tyst! hörde du?  Det var förändringens vind.
Här är det vindstila.. Jag är så trött på mig själv... Jag får göra som Stenmark, Britney  och ett flertal andra, raka av mitt hår.  Jag är av den sortens människa som måste göra någon yttre förändring när jag känner mig lite tråkig och rastlös.. ta ett håll nånstans, tatuera mig, färga håret.... nått, nått som får mig att känna mig lite nyare. Barnsligt egentligen..  men det är väl så att ombyte förnöjer!?! Och våra masker är ju det som folk ser och bildar sig en uppfattning om hur vi skulle kunna va... då är det inte lätt att vara blond med silikonbröst.
Jag tror att jag måste anstränga mig mer nu än när jag var bröstlös och brunett för att lära känna människor och bli respekterad och tagen på allvar.  Jag tror att män är av den uppfattningen att blonda kvinnor är mer lättfotade och kåta och brunetter är vackrare och mer sensuella... jag kan ha fel!!? Jag får nog gå med mitt blonda vackra sval tills sommaren är över ;)
Man måste inte vara så blek för att man är mörk, och man måste inte drick ur tetran.

Never...


Var det bra så?

Varför inte flytta in på CMS tills våren kommer ,,trött på att släpa väskan fram å tillbaka.


Jag har fått jobb... två stycken faktiskt=))))))))) På timme bara som det ser ut nu, imorgon ska jag lära mig kassan på Kvantum... det löna sig visst att skratta åt sina egna skämt och hylla konkurrenterna. Mmm vill ni se en stjärna med någon snygg uniform kom till Ica Kvantum.
Men det andra jobbet var tjänsten jag inte visste att jag sökte men som jag fått nu. Som behandlingsassistent på en träningsbostad  på sommarvägen, killar med dubbeldiagnoser. Jätte häftigt, en riktig utmaning... skolas in där vecka 7. Tack för fina ord av mina referenser, hoppas ni inte ljög för mycket;)
Ni lyssnar väll på Melissa Horn??? okej... Puss


Mån eller Tis... vad gör skillnad?

Livet går upp och ibland dippar man ner, så är det. Idag rusar hormonerna i kroppen och huvudet snurrar snabbare än normalt.... jag ve t inte om det är den vanliga kvinnosjukan som gör det, eller om det faktiskt kan vara så att verkligheten kommer i kapp. Jag kommer aldrig undan mina tankar och heller inte mina känslor, hur snabbt jag än springer på löpbandet. Kanske beror det på att jag känner mig en smula obehövd av samhället, att det är blankt i min annars så fyllda kalender, att jag är rastlös och understimulerad.

Ur mina högtalare strömmar Melissa Horns ljuva musik, kanske inte undra på att jag känner mig en smula sentimental... hon har en bra förmåga att prata rakt in i hjärtat på mig.
Idag fick jag träffa Cillas lilla Emilia som är tre veckor gammal, så fantastiskt med ett litet liv i famnen, jag ville inte ge tillbaka henne=))
Imorgon bitti ska jag på arbetsintervju, ser fram emot det. Jag ska visa mig från min bästa sida och inte skratta så mycket åt mina egna skämt för det visa inte direkt några goda resultat.
Kram och natti natt

helt ok

kom precis från barnmorskan...

RSS 2.0