Sanne och Eriks nya hus i Stigtomta. Även ...

dsc01153 (MMS)

Sanne och Eriks nya hus i Stigtomta. Även här finns d en gäststuga, jag behöver snart inte min lägenhet längre!


Tänkvärd

Majonnäsburken och två koppar kaffe

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det. Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna.

Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja". Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen.

Studenterna skrattade. "Nu", sa professorn medan skratten klingade ut, "vill jag att ni påminns om att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra sakerna som betyder något, som ett hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

"Om ni lägger sanden i burken först", fortsatte professorn, "går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så... var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn.

Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand." En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log. "Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er; att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän." hjälp Sakineh

Ni har väl alla läst om Sakineh som lever i Iran och ska stenas till döds på rätt lösa grunder över misstanke om otrohet. Hennes Barn har kontaktat media för att hjälpa sin mamma och få hennes röst hörd, hon vädjar om hjälp. Det är så förbannat ofattbart att såna här medeltida dödsstraff fortfarande exciterar, en grop grävs som lagom räcker henne upp till axlarna och sen kastas stenar lagom stora för att skada henne hårt men inte döda henne direkt. Jag får magont av att läsa om det med jag måste ju, det här är jätte viktigt att alla vet. Sverige skriver en protest lista som skickas ner till svenska ambassaden för att frige Sakieh , gå in på Aftonbladet direkt och gör det!!!

Pannkakor, banan och nötkräm... M m m att ...

dsc01149 (MMS)

Pannkakor, banan och nötkräm... M m m att rekommendera! Själv äter jag popcorn till middag. Toktorsdag!


Lossa Beck's .... Lika hjälpsamma som törs...

dsc01146 (MMS)

Lossa Beck's .... Lika hjälpsamma som törstiga.


Kiss i kol...

dsc01139 (MMS)

Kiss i kol...


Gomorgon träning, bye bye helg... Ny vecka...

dsc01136 (MMS)

Gomorgon träning, bye bye helg... Ny vecka, nya möjligheter:)


Rosen

Idag vakna jag till Arne Quicks härliga låt Rosen, för mig är den nostalgi... och jag har sjungit på den sen dess.
När man söker stunder sorger glömma 
Är det skönt att vaken gå och drömma
Glömma att lyckan flygit har sin kos,
och att du ej fick min röda ros.
.....

Himlen är oskyldigt blå... :) kan bli en ...

dsc01134 (MMS)

Himlen är oskyldigt blå... :) kan bli en riktigt fin helg d här!


Slit å släp å smådjur

dsc01118 (MMS)

Slit å släp å smådjur


Tisdag

Skönt att ha tillbringat em i stallet, jag behöver verkligen min dos av häst med jämna mellanrum.
Kul att se lilla Diva, som tro det eller ej vuxit även om hon fortfarande är liten.
Nu sover barnen, och jag tänker inte baka bröd idag... nej jag ska lägga mig med mina torkade bananer och se film.

Jag sitter och drömmer mig bort till solen...

dsc01112 (MMS)

Jag sitter och drömmer mig bort till solen och sommaren som va... Va hände med den?


Skit bröd, jag orkar inte igen!!

dsc00731 (MMS)

Skit bröd, jag orkar inte igen!!


my sweet new court shoes

Ja dom är alldeles för fina för att släppas runt med på en vanlig gata! Inte bara för att dom är skönare i handen än på foten...
DJ poserar med mina läckra skor...eller??
vilken Lördag... nä nu ska jag vara nykter ett par mån. Kul hade jag iaf och det kan ju vara huvudsaken kan tänkas, men lite karaktär och förnuft skulle inte skada=)

Jag har börjat läsa en ny bok av Lisa Marklund - Livstid. Den verkar så långt väldigt bra, men å andra sidan gillar jag det mesta jag läst av Marklund.
Skepp å hoj

Fredag hela dagen

Idag kommer det vara lite roligare på jobbet än vanligt, det är fredag och Efras nedräkning på veckan är slut för idag börjar helgen.
Gurra däremot är alltid så här lycklig, skitig som ren =)
Nu ska jag dricka kaffe på stan innan det är dags för lunch på Läget innan jobbet, idag är en bra dag och solen skiner...ahhhh

vad får mig arg?

Jag startade dagen med en lång frukost på Mekka helt för mig själv... Jag bara älskar det, sitta och titta på folk, tjuvlyssna på bordet bredvid, sippa på kaffet och röka. Dagens tanke var, vad och vem får mig arg?? Jag har jätte svårt att komma på det... vad gör mig arg egentligen?? vissa blir förbannade om någon skvätter vatten på dom, drar undan stolen, får en glass upptryckt i ansiktet, får cykeln stulen ( som btw har hänt mig precis) blir tillrättavisade, beordrade, skrattade åt, blir bedragna, åker på stryk... ja ni fattar... men jag vet faktiskt inte om jag i någon av ovannämnda ex skulle bli just arg, arg så det liksom kliar i kroppen och nästan svartnar för ögonen. Klart jag kan bli arg över för mig självklara saker som våld mot barn, våldtäkter och djurplågeri men jag tänker mer på situationer i vardagen som kan uppstå bland vänner eller på jobbet... Vad gör er arga??  Och är jag optimist eller pessimist ??!! det är skillnad på vad man är och vad man vill tro sig vara...
Jag är inte riktigt klar i tankarna med dessa stora frågor än, så jag får sitta på mekka i morgon bitti oxå för att reda ut hur fan jag tänker...
Jag har egentligen nog av tänkande efter filmen Inception som jag såg på bio i sön... helt galet vad den filmen är på väg att psyka ut mig=) klart sevärd om du inte sett den.
Tränat med JR på CMS idag, det var invigning för henne idag och hennes nya liv =) och så bjöd hon på urläker lunch innan jobbet, tack.
Nu blir det lite kvalitets tid med mina kära vänner i New York      
Innan det är dags att gå å sova efter en galet svettig och skitig em på kolbåt.

RSS 2.0